söndag 25 januari 2009

Handens väg på venusberget

Jag läste tidigare i höstas en verkligt bra artikel om sex. Naturligtvis hittar jag den inte nu men jag ska göra mitt bästa att rekapitulera innehållet i den.

Den handlade om att män många gånger har svårt att ge oss kvinnor tid. Och det som fastnade i mitt minne bäst; att det är så förnedrande när mannen envisas att med jämna mellanrum förhoppningsfullt undersöka hur våt man blivit sen sist han kände efter... "Nähä, fortfarande torrt, fan också, jag mosar klitoris lite till..." *gnugg, gnugg, gnugg*



Som tjej känner man sig som en limpa som det petas på för att undersöka om den är färdiggräddad så att petaren kan få stilla sin hunger med en smörgås.



Allvarligt talat, det är så dålig fantasi och lite omtanke när handen börjar slinka ner över venusberget. Ärligt killar, det är svårt att missa när en tjej är redo.
Likaså, inse att när din hand diskret plockas bort för tredje gången på lika många minuter så är det dags att byta taktik. Det finns fler erogena zoner än en.

Och naturligtvis är inte vi tjejer felfria heller. Vi syndar säkert å det grövsta med både det ena och det andra. Men just det här genvägsfenomenet känner jag är typiskt manligt.

10 kommentarer:

Mattias sa...

Du lär väl ha sett det berömda internetfotografiet som visar den kvinnliga instrumentpanelen respektive den manliga. Kvinnorna har mätare och reglage för det mesta, männen bara on-off.
Det ligger väl en del i det. Fast fan vet om inte det är till stor del kulturellt betingat, när allt kommer omkring. Vi får fundera vidare.

Sir Elof sa...

Haha, helt sant!
vete fan varför men vi män är så korkade o ivriga. En orsak kan ju vara att det är mr Kuk som tänker och han har varken läst aftonbladets sex-spalter eller Jan Kaufmans "Så funkar det" ;)

Mattias sa...

Det är där jag tror att indoktrineringen kommer in. Att ingen talat om för oss att det finns mer att hämta i sex än det vanliga inout-inoutet... ja, med varianter då. Eftersom de flesta män inte ens vet om att det finns bryr de sig inte om att leta efter det. *Tror*

Stefan Stenudd sa...

Kul beskrivet. Peta på en limpa som gräddas. Kanske har det med de biologiska mekanismerna att göra? Vi är mer instinktiva än vi vill medge.

Kvinnans sköte kan vara en dal som med sitt djup drar all vår uppmärksamhet till sig - lite grann som ett svart hål.

Tao te chings sjätte vers säger att urmoderns port är himmelens och jordens rot. När jag nyligen arbetade med en engelsk tolkning av versen slog det mig hur mycket den verkar handla om kvinnans kön som alltings källa. Se här:
Taoistic.com

Mattias sa...

Svart hål, mörker, mystik... I västerländsk tradition förknippas rationalitet och vetande med manlighet och ljus.
Mystik, kvinnlighet och mörker förknippat tycks vara förknippade begrepp.
Det som skrämmer oss - att tappa fotfästet i tillvaron till exempel - brukar beskrivas i mörka termer. Depressionen beskrivs som ett mörker.
Att genomgå en kris av det slaget, är det att bjudas in att erfara den kvinnliga principen? Att dväljas i mystikens sköte och födas på nytt?

Mattias sa...

Associerar vidare... Gravitation finns också med i bilden. Svart hål, klyfta, "gorge"... Den rationelle mannen står upprätt och faller inte, ofta inte ens för kvinnorna. I tillvaron gäller det att stå upprätt och inte falla - ner i den kvinnliga principen.
Vi befinner oss i ett moment när hela världen tycks vackla och vara på väg att falla. Ner i den kvinnliga principen kanske?
Blir Obama den siste eldgaffelrake presidenten? Är det dags för kvinnligt styre efter honom?
Tankens väg över venusberget, kära Superkex...

Superkex sa...

Uppenbarligen ett ämne som engagerar och utmanar tankarna.

För egen del tror jag att Mattias har rätt när han skriver att vi behöver bejaka det andra könet i oss. Stereotyperna man och kvinna är så fruktansvärt olika varandra att det blir omöjligt att mötas på en gemensam plats där båda får ut något av mötet.

Männen behöver bejaka kvinnan i sig, att sex också är ett sätt att visa ömhet och knyta an till varandra även känslomässigt.

Vi kvinnor behöver lära oss att stå för vår kåthet och ta för oss. Lite mer frikoppling mellan sex och kärlek helt enkelt.

Då kanske det går att avskaffa det kåte bagaren i sängen.

Pseudonaja sa...

Venusberg, säger du... Är det den kvinnliga motsvarigheten till adamsäpple?

Superkex sa...

Pseudonaja: God damn, google it! :D

Mattias sa...

Mm... det gäller inte bara i sex och kärlek för övrigt. Jag tror att vi män har mycket att vinna på att förhålla oss mer kvinnligt i alla möjliga sammanhang... politik, ekonomi, musik, vad vet jag... Och kvinnor mer manligt.
Så får vi balans på den här världen till slut.
För övrigt ska du inte lita på den där Pseudonaja, han är riktigt lurig och LÅNGT mindre oskyldig än vad han utger sig från... Tro mig!
;-)