fredag 19 december 2008

Skam går på torra land

Fråga vilken genomsnittlig svensk som helst vilken myndighet han/hon ogillar mest och det troligaste svaret blir "Försäkringskassan". Det är fullt förståeligt som det ser ut idag och har sett ut de senaste åren. Det är monetär kris och det är en förtroendekris utan like.

Den absolut största skandalen i det här är att det drabbar människor som redan har det tufft och verkligen inte har råd att vänta i månader på beslut och pengar. FK:s ledning kunde lika gärna ge sig ut på stan och sparka ner gamla, stjäla kryckor och sno barnvagnar. Det vore faktiskt bättre, då kunde de drabbade åtminstone polisanmäla dem. Det går tyvärr inte nu.

Det värsta är den totala nonchalansen inför katastrofen. En dryg vecka före nyår finns det ingen budget för Försäkringskassan. Ekonomichefen Sture Hjalmarsson tycker det ”känns ganska normalt”. Vi talar om en verksamhet som kostar oss skattebetalare runt 450 miljarder om året. Hårresande!

Nej, ge oss en Försäkringskassa värd namnet! Rensa i träsket av krångliga regler och för Guds skull, kom ut ur er låda! Ni är till för de som behöver och har rätt till hjälp, inte tvärtom.

Om ledningen fortfarande inte har förstått att det är kris så får vi väl hjälpa dem på traven. Jag undrar om de fattar den dagen vi börjar bombardera huvudkontoret med bajsblöjor, inkontinensskydd, tomma kattmatsburkar och utslitna hålfotsinlägg och stödstrumpor?

Det är inte bara FK som är sena med att leverera; det här klippet skulle jag visat förra veckan när det var lucia. Förhoppningsvis påverkade inte min försening er ekonomi. ;)

Inga kommentarer: