torsdag 23 juni 2011

Återkoppling

I måndags träffade vi skolpsykologen för den hett efterlängtade återkopplingen på basutredningen. Resultatet var varken särskilt överraskande eller upplyftande.

Språkmässigt har G sämre språkförståelse än genomsnittet i hans ålder. Det har jag glatt lyckats blunda för men nu när vi fick det påpekat för oss så märks det tydligt. Koncentrationsförmågan och uthålligheten är sämre än genomsnittet utom när motivationen är på topp. Då ligger både koncentration och uthållighet på normalvärde. Arbetsminne och snabbhet gick inte att mäta ens eftersom G vägrade göra något med ett tidtagarur inblandat. "Fruktansvärt kravkänslig" var psykologens kommentar om det. För övrigt har G också problem med socialt samspel, han har svårt med lek och att ta kontakt. Han försöker men det blir liksom fel. Han upplevs också av psykologen som distanslös och gränssökande, han testar gränser både fysiskt och psykiskt.

Efter återkopplingen satte vi oss i bilen och tog ut kompassriktningen mot Falkenberg. 2 nätter på Hotell Strandbaden och en dagstur till Göteborg och Universeum blev årets första minisemester och vår första semester i NPF-land. Det gick hyggligt måste jag säga. Bara några smärre utbrott och tårar över att ett inbillat Legoinköp uteblev. Bebisen visade sig älska att bada och fick ett totalt hysteriskt utbrott i omklädningsrummet på Klitterbadet när jag klätt på henne.

Och väl hemma andades vi ut igen. Vi överlevde. :-D

Inga kommentarer: